Cerere Concediu Odihna 2023

concediu 2023 cerere

Formular Concediu de Odihna 2023

  • Utilizat in institutiile si firmele din tara

  • varianta de baza simplificata

  • 100% gratuit

Concediul de odihna de regula se efectueaza dupa o programare  stabilita care se face la inceputul anului de catre angajator si angajati.

Durata concediului de odihna este stabilita clar in contractul individual de munca si conform legii angajatorul trebuie sa ofere angajatilor cel putin 20 de zile lucratoare de concediu de odihna in fiecare an. Daca vrei sa sti cate zile de concediu ai in functie de vechime cel mai in masura sa iti raspunda este angajatorul tau.

In cazul in care concediul de odihna se face fractionat ia in calcul prevederile Codului Muncii care obliga angajatul sa efectueze minim 10 zile de concediu neintrerupt intr-un an calendaristic.

Daca angajatul nu a reusit sa efectueze tot concediul in anul in curs angajatorul va fi nevoit sa ii recunoasca concediul restant timp de 18 luni.

Plata concediului de odihna neefectuat nu este posibila decat in momentul incetarii contractului de munca pentru zilele de concediu ramase.

Pentru a beneficia de concediul de odihna va trebui sa faci o solicitare in scris angajatorului completand formularul cerere concediu de odihna 2023 disponibil in mod gratuit in format editabil WORD si PDF.