Cerere de angajare formală și bine structurată

cerere angajare

Cererea de angajare - un pas către succesul profesional

În procesul de căutare a unui loc de muncă, o cerere de angajare bine redactată poate face diferența dintre a primi sau nu un interviu. O cerere de angajare este un document oficial prin care un candidat solicită un post într-o companie sau organizație. În acest articol, vă prezentăm un model de cerere de angajare, care poate fi adaptat în funcție de nevoile și experiența fiecărui candidat.

Structura unei cereri de angajare și informațiile esențiale pe care trebuie să le conțină

1. Antet: Începeți cererea cu propriul dumneavoastră nume și adresa de contact și data la care faceți cererea.

2. Salut: Adresați-vă destinatarului în mod formal, utilizând formula adecvată (de exemplu, "Stimate domn/doamnă").

3. Introducere: În primul paragraf, specificați motivul pentru care faceți cererea de angajare și poziția pentru care aplicați. Menționați sursa prin care ați aflat despre postul disponibil și exprimați interesul dumneavoastră în a face parte din echipa companiei.

4. Experiența profesională: În paragrafele următoare, detaliați experiența profesională relevantă pe care o aveți în domeniul respectiv. Menționați numele angajatorilor anteriori, perioadele de lucru și principalele responsabilități îndeplinite. Subliniați realizările relevante și competențele dobândite în fiecare poziție.

5. Educație și calificări: Enumerați instituțiile de învățământ pe care le-ați frecventat și titlurile academice obținute, în ordine cronologică inversă. Includeți și calificările sau cursurile suplimentare relevante pentru domeniul de activitate.

6. Abilități și competențe: Detaliați competențele și abilitățile cheie pe care le dețineți și care v-ar ajuta să vă îndepliniți responsabilitățile în poziția pentru care aplicați

O cerere de angajare bine redactată este un instrument esențial în procesul de căutare a unui loc de muncă. Prin intermediul acestei scrisori, poți să-ți prezinti în mod formal experiența, abilitățile și motivația ta pentru a obține job-ul dorit.

Un aspect important în redactarea unei cereri de angajare este să fie personalizată și adaptată la nevoile și cerințele companiei respective. Trebuie să evidențiezi punctele tale forte și să le asociezi cu competențele necesare pentru poziția vacantă. Este recomandat să fii succint și concis, dar în același timp să oferi informații relevante despre parcursul tău profesional.

Nu uita nici de corectitudinea gramaticală și ortografică a textului, deoarece aceasta poate influența în mod negativ percepția angajatorului. În plus, o atenție deosebită trebuie acordată formei și prezentării cererii de angajare, care trebuie să fie profesionale și curate.

Prin urmare, o cerere de angajare bine redactată este, fără îndoială, un instrument eficient pentru a-ți amplifica șansele de a fi selectat în procesul de selecție a candidaților.

În secțiunea de mai jos, vă punem la dispoziție un model de cerere de angajare gratuit pentru anul 2023. Acest model poate fi descărcat în format PDF si WORD pentru a fi utilizat în procesul dumneavoastră de căutare a unui loc de muncă.