Cerere pentru concediu de odihna

cerere concediu de odihna

Cerere concediu odihna

  • model actualizat
  • usor de completat
  • format editabil WORD
  • format PDF pregatit pentru listare


Despre concediu de odihna

Salariatul are dreptul de a-si lua concediu de odihna conform legislatiei muncii. In Romania, acesta nu este mai mic de 20 de zile pe an. Reglementarile din cadrul organizatiei pot permite mai mult de 20 de zile de concediu, in functie de angajator.

Planificarea concediul de odihna

Unele companii sau institutii publice acorda concediu de odihna pe baza unei planificari prealabile, astfel incat zilele de concediu ale angajatilor sa nu se suprapuna.

Numarul minim de zile de concediu de odihna de odihna

Unii angajatori impun un numar minim de zile de concediu (in unele cazuri pot fi minim 10 zile lucratoare) astfel ca va trebui sa te interesezi inainte de a completa formularul cerere concediu. Aceasta masura este gandita cu scopul de a nu intrerupe activitatea de prea multe ori.

Cum pot beneficia de concediul de odihna de odihna?

Pentru a beneficia de concediul de odihna este necesar sa intocmesti o cerere de concediu catre angajator sau departamentul de reserse umane care ulterior iti va fi aprobata sau nu.

De unde pot descarca un model de cerere de concediu de odihna?

Mai jos vei gasi un model simplu de cerere de concediu in formatul Word si PDF. O poti tipari si completa de mana sau o completezi pe calculator si o imprimi. Ambele variante sunt valabile.

Pentru a descarca modelul de cerere concediu apasa pe butonul Cerere Concediu Odihna Word pentru formatul editabil sau Cerere Concediu Odihna PDF pentru modelul tipizat.


Inainte de completarea cererii de concediu verifica si un calendar cu zile lucratoare  2024 si planifica-ti eficient concediul de odihna cu acest instrument util. Afla care sunt zilele libere si optimizeaza-ti concediul cat mai avantajos.