Cerere pentru concediu de odihna

Cerere concediu de odihna
model 2022

usor de completat

Concediu de odihna este un drept oferit de codul muncii, angajatului. In Romania concediul minim de odihna este de 20 de zile lucratoare anual. In functie de angajator si de normele interne, concediul de odihna poate fi mult mai mare de 20 de zile.

In unele firme sau institutii publice concediul de odihna se acorda pe baza unei planificari in prealabil pentru a evita suprapunerea zilelor de concediu ale angajatilor.

De asemenea unii angajatori impun un numar minim de zile de concediu (in unele cazuri pot fi minim 10 zile lucratoare) astfel ca va trebui sa te interesezi inainte de a completa formularul cerere concediu.

Pentru a beneficia de concediul de odihna este necesar sa intocmesti o cerere de concediu catre angajator sau departamentul de reserse umane care ulterior iti va fi aprobata sau nu.

Mai jos vei gasi un model simplu de cerere de concediu in formatul Word si PDF. O poti tipari si completa de mana sau o completezi pe calculator si o imprimi. Ambele variante sunt valabile.

Pentru a descarca modelul de cerere concediu apasa pe butonul Download Cerere Concediu Odihna in format Word pentru formatul editabil sau Download Cerere Concediu Odihna in format PDF pentru modelul tipizat.

In cazul in care ai ramas fara zile libere de concediu si totusi vrei sa beneficiezi de o vacanta poti incerca Cererea de concediu fara plata iar daca angajatorul o va aproba vei fi norocos.

 

Am pregatit si ultimul model de cerere concediu 2022 daca iti doresti  un formular actualizat pentru anul 2022

Daca vrei sa profiti la maxim de zilele tale de concediu incearca sa faci o punte cu zilele libere din 2023, pentru un concediu extins.