Demisie

Model Cerere Demisie

model actualizat

Demisia reprezinta documentul prin care angajatorul este informat de catre angajat asupra incetarii contractului de munca.

In cazul in care nu iti mai convine actualul loc de munca sau ti-ai gasit un job mai bun, va trebui sa iti anunti angajatorul prin documentul numit DEMISIE.

In functie de intelegerea facuta intre angajat si angajator, demisia poate fi cu preaviz sau fara preaviz.

In cazul in care nu este necesar preavizul se foloseste demisia la zi unde contractul individual de munca se incheie la data inregistrarii demisiei.

Daca intelegerea intre parti este ca demisia sa fie cu preaviz trebuie luat in calcul postul pe care il ocupa angajatul si anume post de executie sau post de conducere.

Pentru postul de executie perioada maxima a preavizului este de 20 de zile lucratoare pe cand posturile de conducere au o perioada mai lunga de preaviz care poate ajunge pana la 45 de zile lucratoare.

Daca esti hotarat si doresti incetarea contractului individual de munca o poti face folosind formularele de mai jos disponibile gratuit.

Nu uita sa obti numarul de inregistrare al demisiei de la secretariatul angajatorului.
Daca te razgandesti in privinta demisiei poti solicita revocarea demisiei iar angajatorul tau va lua cea mai buna hotrare.

In cazul in care te incadrezi la conditile de acordare a somajului poti completa formularul de acordare a indemnizatiei de somaj pentru un venit suplimentar pana la o noua angajare.