Model cerere de Păstrare și Rezervare a Numărului de Înmatriculare Auto

cerere pastrare numar inmatriculare

Atunci când dorești să vinzi un autovehicul și să păstrezi numărul de înmatriculare, trebuie să urmezi anumite pași și proceduri. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să depui o cerere la autoritatea competentă responsabilă cu înmatricularea vehiculelor.

În primul rând, este important să completezi corect cererea de păstrare a numărului de înmatriculare. Asigură-te că furnizezi toate informațiile necesare și că semnezi documentul conform instrucțiunilor.

După completarea cererii, va trebui să plătești o taxă de 30 lei pentru rezervarea numărului de înmatriculare. Asigură-te că efectuezi plata în mod corespunzător și obții dovada acesteia.

Ulterior, depune cererea împreună cu dovada plății la autoritatea responsabilă cu înregistrarea vehiculelor. Aceasta poate fi o secție specializată din cadrul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sau alt organism desemnat.

Recomandăm ca întreg procesul să fie realizat cu atenție și conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Pentru a vă facilita procesul, punem la dispoziție un model al cererii pentru păstrarea numărului de înmatriculare auto. Puteți descărca acest model în format PDF apasând butonul de mai jos