Sfaturi pentru a gasi rapid un loc de munca

Sfaturi pentru a găsi rapid un loc de muncă

Găsirea unui loc de muncă într-un timp cât mai scurt nu este imposibil.

Datorită tehnologiei la care tot mai multă lume are acces, posibilitatea de găsi rapid un job este tot mai mare.

Uneori este suficient să accesezi cele mai populare rețele de socializare sau să apelezi la prietenii pe care îi ai, în viața reală sau în spațiul virtual, și să te angajezi mai repede decât îți imaginezi.

Ofertele de muncă există atât pentru persoanele cu experiență și o carieră puternică în spate care simt nevoia unei schimbări, pentru profesioniștii care vor să se reprofileze nevoiți de un context, dar și pentru cei care nu au experiență și își doresc să înceapă să muncească.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să găsești rapid un loc de muncă:

Folosește social media: grupuri specializate și rețeaua de prieteni

Impactul pe care social media îl are în ziua de astăzi se resimte în multe aspecte ale vieții noastre. Rețelele de socializare pot fi de un real folos atunci când pornești în căutarea unui job. În funcție de nivelul de experiență, domeniul în care vrei să lucrezi sau zonei în care locuiești, fă o selecție a grupurilor de Facebook dedicate și postează în ele un anunț în care îți manifești interesul de a te angaja. De asemenea există și grupuri de Facebook care conțin doar anunțuri de oferte de muncă unde poți urmări în fiecare zi ce apare nou. Odată ce găsești ceva care ți se pare interesant, poți să trimiți un mail la adresele de contact menționate în anunț sau poți aplica direct prin opțiunea oferită de Facebook.

LinkedIn, rețeaua profesională pentru cei care caută un loc de muncă

LinkedIn este o rețea de socializare unde îți poți completa un CV și unde poți să îți formezi o rețea de prieteni din domeniile de interes pentru tine. În funcție de informațiile furnizare la completarea CV-ului, îți vor fi afișate permanent companiile care angajează și posturile pe care acestea le au disponibile. Trebuie doar să găsești un job care ți se potrivește și să aplici direct cu CV-ul gata completat.

Site-urile de anunțuri cu locuri de muncă

Dacă cu câțiva ani în urmă, cine își căuta un loc de muncă trebuia să cumpere în fiecare zi un ziar cu anunțuri și să urmărească ce posturi sunt scoase la concurs, progresul internetului a ușurat foarte mult acest proces. Astăzi sunt site-uri specializate exclusiv cu anunțuri de locuri de muncă, care oferă instrumentele de filtrare avansate care permit afișarea anunțurilor în funcție de domeniu, nivel de experiență, salariu dorit, localitate și așa mai departe. Există inclusiv site-urile de anunțuri cu oferte de locuri de muncă nișate, adică pe care vei găsi doar oferte din anumite domenii: vânzări, marketing, finanțe și multe altele. De regulă, cele mai multe aceste site-uri cu anunțuri de locuri de muncă permit completarea în detaliu a unui CV cu care apoi poți aplica simplu și rapid atunci când găsești o ofertă pe placul tău.